Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Priviedol Leverkusen k titulu, odmietol dvoch európskych gigantov: Odhalené, čo zamýšľa Xabi Alonso

LEVERKUSEN - Leverkusen priviedol k titulu v Bundeslige, odmietol dvoch európskych gigantov. Odhalené, čo zamýšľa Xabi Alonso.
Xabi Alonso priviedol Leverkusen k titulu.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

Španielsky tréner Xabi Alonso priviedol Bayer Leverkusen k titulu v nemeckej Bundeslige. Farmaceutom sa podarilo triumfovať absolútne dominantným spôsobom. Päť kôl pred koncom majú 16 bodov náskok pred druhým Bayernom Mníchov. Leverkusen vyhral 25 z 29 zápasov a ako jediný tím v súťaži nenašiel premožiteľa.

Navyše Leverkusen je na najlepšej ceste k postupu do semifinále Európskej ligy. V úvodnom štvrťfinále doma porazil West Ham 2:0. Niet preto divu, že Xabi Alonso je jedným z najžiadanejších futbalových trénerov súčasnosti.

Taliansky futbalový novinár a expert Nicolo Schira informuje na sociálnej sieti X, že Xabi Alonso očakáva, že ho o jeden či dva roky osloví s ponukou Real Madrid. Svoj bývalý klub by chcel viesť ako hlavný tréner a nahradiť Carla Ancelottiho.

Prečítajte si aj

Futbalista Eberechi Eze (vpravo) z Crystal Palace sa raduje z úvodného gólu.VIDEO Klopp po ďalšom domácom výbuchu Liverpoolu: Nie som si istý, ako sme sa vyrovnali so zápasmi proti United

Preto odmietol ponuky z Bayernu Mníchov a FC Liverpool a rozhodol sa aj v nasledujúcej sezóne viesť Leverkusen. Klub z Anfieldu ponúkol svojmu bývalému hráčovi zmluvu do leta 2027, no Španiel túto výzvu odmietol.

Prezident Realu Madrid Florentino Perez považuje Xabiho Alonsa ako ideálneho kandidáta za nástupcu Ancelottiho na lavičke "bieleho baletu". Xabi Alonso vedie Leverkusen od roku 2022. Talian Ancelotti má platnú zmluvu s Realom Madrid do leta 2026.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: X/Nicolo Schira

Diskusia

Podobné články