Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hancka chce európsky gigant, zahrá si po boku reprezentačného spoluhráča?

ROTTERDAM - Dávida Hancka chce európsky gigant, zamieri k reprezentačnému spoluhráčovi?
Dávid Hancko v reprezentačnom drese SR.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský obranca Dávid Hancko žiari v drese holandského Feyenoordu Rotterdam. V posledných štyroch ligových zápasoch zaznamenal tri góly a patrí k najlepším hráčom v súťaži. Jeho tím si bezpečne stráži druhú pozíciu a smeruje k miestenke v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Niet divu, že o Hancka je medzi európskymi gigantmi čoraz väčší záujem a vyzerá to na jeho letný mega prestup. Talianske noviny La Gazzetta dello Sport informujú o záujme SSC Neapol, v ktorom pôsobí jeho reprezentačný spoluhráč Stanislav Lobotka. Aktuálne tento taliansky tím vedie Francesco Calzona, reprezentačný kouč Slovenska.

"Na čele prestupového rebríčka Neapola je Dávid Hancko. Po krátkom účinkovaní v Taliansku sa v Holandsku etabloval na jedného z najlepších hráčov na svojom poste. Tréner Calzona, hoci by nemal zostať na lavičke, ho dobre pozná a zaručuje sa za neho. Rokovania ešte nezačali, no už prebehli prvé kontakty," píšu talianske noviny.

Prečítajte si aj

Dávid Hancko (vpravo) a futbalisti Feyenoordu Rotterdam.VIDEO Ešte, že ho majú: Famózny Hancko ďalším gólom zariadil výhru Feyenoordu

Kameňom úrazu môže byť Hanckova cena. Podľa špecializovaného portálu Transfermarkt je jeho trhová hodnota 35 miliónov eur. Ak by prestúpil za túto sumu, išlo by o najdrahší prestup slovenského futbalistu v histórii. Rekord drží Milan Škriniar, ktorého v roku 2017 kúpil Inter Miláno zo Sampdorie Janov za 34 miliónov eur.

"Feyenoord požaduje približne 30 miliónov eur. De Laurentiis by chcel túto sumu znížiť na 20 miliónov a to na základe skutočnosti, že hráč prejavil ochotu akceptovať novú destináciu," dodáva La Gazzetta dello Sport.

Bude Dávid Hancko ďalším reprezentantom po Marekovi Hamšíkovi a Stanislavovi Lobotkovi, ktorý bude pod Vezuvom šíriť dobré meno slovenského futbalu?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: La Gazzetta dello Sport

Diskusia

Podobné články