window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Veľký šok a hlboký zármutok: Futbalový svet prišiel o ďalšiu legendu

LONDÝN - Anglický futbal prišiel o ďalšiu legendu.
Ilustračné foto, smrť.
Zdroj: Freepik.com/mdjaff
Zdieľajte:

Bývalý anglický futbalista Gary Shaw zomrel vo veku 63 rokov na následky zranení, ktoré utrpel pri páde. Aston Ville pomohol k zisku titulu v sezóne 1981/82 v Európskom pohári majstrov (EPM), dnešnej Lige majstrov. V nasledujúcom roku tím aj so Shawom triumfoval v Superpohári UEFA.

Shaw hral na pozícii útočníka a pôsobil aj v kluboch Blackpool, Walsall, Kilmarnock a Shrewsbury. Najvýraznejšie sa však presadil práve v Aston Ville, s ktorou získal aj ligový titul v sezóne 1980/81. Po nej bol vyhlásený za najlepšieho mladého hráča podľa Asociácie profesionálnych futbalistov (PFA). V roku 1982 za najlepšieho európskeho hráča roka. Po skončení kariéry pracoval ako štatistický analytik a bol ambasádorom na zápasoch Villy.

Prečítajte si aj

Kylian Mbappe v drese Realu Madrid.Hrať s Mbappém je katastrofa a peklo, povedal Neymar Brazílčanom z Realu Madrid

Veľký šok a hlboký zármutok

"Futbalový klub Aston Villa je hlboko šokovaný a hlboko zarmútený, že Gary Shaw, jeden z našich európskych hrdinov, ktorí vyhrali pohár, zomrel. Bol jeden z našich, talentovaný útočník, ktorý potešil priaznivcov gólmi, ktoré pomohli Ville k úspechu v 80. rokoch minulého storočia. Zomrel pokojne v kruhu svojej rodiny. Myšlienky všetkých v klube sú s Garyho rodinou a jeho blízkymi v tomto nesmierne ťažkom období," uviedol klub vo vyhlásení. Informovala o tom agentúra DPA.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články