window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Calzona otvorene: Dôvody, prečo v repre nehrajú Greif, Hrnčár a Rusnák

BRATISLAVA - Tréner Calzona otvorene: Dôvody, pre ktoré v reprezentácii nehrajú Greif, Hrnčár a Rusnák.
Tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tréner Francesco Calzona nominoval na blížiace sa stretnutia Ligy národov proti Švédsku a Azerbajdžanu. Chýbajú mu pre zranenia viaceré kľúčové opory, ako napríklad Martin Dúbravka, Juraj Kucka či Ivan Schranz, ktorý bol hviezdou EURO 2024 v Nemecku. Fanúšikovia a experti sa však často pýtajú aj na ďalšie mená, ktoré pravidelne chýbajú v reprezentačnej nominácii.

Prečo nenominoval Greifa, Hrnčára či Rusnáka?

Calzona sa k absencii konkrétnych jednotlivcov a dôvodom vyjadril na nominačnej tlačovej konferencii pred Ligou národov. Tak napríklad brankár Dominik Greif, ktorý je oporou RCD Mallorca a hráva v španielskej La Lige, jednej z najlepších európskych súťaží. "Brankárov v tomto prípade máme dosť na kvalitnej úrovni. Nerobieva sa tam veľa zmien, máme zastabilizovanú trojicu. Dominik Greif je jeden z tých, ktorý nechytával v čase, keď sme ju tvorili, čo je škoda. Doteraz som s týmito brankármi spokojný," hovoril Calzona.

Prečítajte si aj

Zľava Timotej Hranica (MŠK Žilina) a Matúš Vojtko (ŠK Slovan Bratislava) počas zápasu Niké ligy.Calzona povolal premiérového debutanta a chýba trio kľúčových opôr: Ani Duda a Suslov nie sú v ideálnej forme

Veľké slová chvály prichádzajú z Belgicka na adresu Dávida Hrnčára, ktorý hráva v najvyššej Jupiler League a stal sa jedným z ťahúňov Denderu. Prečo nesiahol Calzona po jeho nominácii? "Sledujeme aj jeho, páči sa mi. Videli sme ho aj naživo v Belgicku. Bol s nami na minulom zraze. Podľa môjho názoru nie je obranca. Je veľmi užitočný smerom dopredu, ale má rezervy v obrannom súboji jeden proti jednému."

Fantastické výkony v zámorskej Major League Soccer (MLS) podáva Albert Rusnák. Žiari v drese tímu Seattle Soldiers, s deviatimi presnými zásahmi je druhým najlepším kanonierom tímu a s 15 asistenciami štvrtým najlepším nahrávačom v súťaži, v ktorej pôsobí aj Lionel Messi. "Má skvelú techniku aj kvalitu, hrá však skôr pod hrotom. Má smolu, že hráme iným systémom, lebo nemáme podhrotového hráča. Možno nie je až taký fyzický zdatný, aby vedel hrať v našej stredovej trojici. Mal by v našom hernom systéme ťažkosti a nevynikla by jeho kvalita," zdôvodňuje Calzona absenciu Rusnáka v nominácii.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články