window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Otázniky nad koncom kariéry Weissa. Prehovoril klubový lekár: Takáto je pravda

BRATISLAVA - Nečakaný koniec Weissa, veľké odhalenie klubového lekára Slovana.
Vladimír Weiss ml. v akcii.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nečakaný koniec!

Kapitán Slovana Bratislava naznačoval pred začiatkom sezóny, že toto bude pravdepodobne jeho posledná sezóna. Osladil si ju historickým postupom belasých do hlavnej časti Ligy majstrov.

No po zápase s Manchesterom City (0:4) prichádza prekvapujúca správa. Weiss končí! Keď striedal v 63. minúte stretnutia, podával si ruky s hráčmi, objímal sa s otcom, nechýbala tradičná pusa na čelo. Weiss odchádzal z ihriska so slzami v očiach.

Rozlúčka paradoxne v zápase proti tímu, v ktorého organizácii futbalovo vyrastal. Po stretnutí sa dlho zhováral s trénerom anglického tímu Pepom Guardiolom.

Koniec Weissa prezradil Guardiola

A práve španielsky kouč ako prvý na pozápasovej tlačovej konferencii prezradil, že Weiss odohral svoj posledný zápas. "Weissa juniora by som podpísal okamžite, nech pracuje so mnou. Stretli sme sa v Katare. Viem, že dnes to bol jeho posledný zápas, trochu sme si pokecali. Opýtal som sa ho, čo bude robiť, a vraj chce byť trénerom," hovoril Guardiola.

Tréner a otec Vladimír Weiss st. naznačil, že koniec jeho syna je možný, ale musí to povedať sám. Generálny riaditeľ klubu z Tehelného poľa Ivan Kmotrík ml. sa v tom čase k situácii nechcel vyjadrovať. To spravil až s odstupom niekoľkých dní.

"Ťažko sa mi o tejto téme hovorí. Vlado Weiss je naším kapitánom, veľkou osobnosťou na ihrisku i v kabíne, a spája nás dlhoročné osobné priateľstvo. Aj pre nás všetkých v klube sú to silné emócie,“ uviedol vo svojom vyhlásení Kmotrík ml.

Prečítajte si aj

Zľava tréner Manchester City Pep Guardiola, Josko Gvardiol (Manchester), Vladimír Weiss (Slovan) a Savinho (Manchester).Definitívne potvrdené: Kapitán Weiss už Slovanu na ihrisku nepomôže

"Aj ja som sa snažil Vlada presvedčiť, že stále má mužstvu čo dať, a že je pre nás naďalej platný. Musíme však rešpektovať jeho rozhodnutie a stáť pri ňom aj v tejto chvíli. Vlado už jednoducho vnútorne necítil, že môže tímu na ihrisku pomôcť. Sám to vnútorne prežíval, na klube a mužstve mu veľmi záleží. Zostáva preto pri mužstve i v tréningovom procese, a bude sa snažiť pomôcť aspoň v rámci kabíny," vysvetľoval generálny riaditeľ belasých.

Potvrdil, že na ihrisku už Weiss Slovanu nepomôže. "Nebude však už nastupovať do zápasov, lebo už skrátka necíti, že môže tímu pomôcť. Konkrétne dôvody, prečo to tak je, vám vysvetlí sám. S Vladom sme dohodnutí, že ho určite ešte uvidíte v belasom drese. Pripravíme mu takú rozlúčku, akú si futbalista jeho formátu zaslúži. Chceme, aby sa mu fanúšikovia mohli poďakovať za všetko, čo urobil pre Slovan a slovenský futbal, a aby sa aj on mohol s nimi pekne rozlúčiť. Určite teda ešte za nás nastúpi," dodal Ivan Kmotrík ml.

Je úplne zdravý, potvrdil fyzioterapeut

Špekulovalo sa nad dôvodom, pre ktorý sa Weiss ml. rozhodol prekvapujúco ukončiť svoju kariéru uprostred rozohratej hlavnej súťaže Ligy majstrov. Postup do ktorej bol jeho dlhoročný sen. Prísť o konfrontácie s Atléticom Madrid, AC Miláno či Bayernom Mníchov... Zdravotné problémy za tým rozhodne nie sú, čo potvrdil fyzioterapeut Slovana Bratislava Ľudovít Nemec pre Šport24.sk.

"Cieľom tejto sezóny bolo vydržať bez zdravotných problémov, a to sa aj podarilo. Vladko je zdravotne na sto percent v poriadku. Od novej sezóny nebol ani raz chorý a netrápili ho žiadne zdravotné problémy. Fyzicky je na tom naozaj dobre, to by som chcel zdôrazniť," vyhlásil Nemec.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Šport24.sk

Diskusia

Podobné články