window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V Anglicku sa píše história: Thomas Tuchel sa rozhodol

LONDÝN - Thomas Tuchel sa definitívne rozhodol.
Thomas Tuchel bude novým trénerom Anglicka.
Thomas Tuchel bude novým trénerom Anglicka. Zdroj: TASR/DPA - Uwe Anspach
Zdieľajte:

Novým trénerom anglickej futbalovej reprezentácie sa stal nemecký kormidelník Thomas Tuchel. Na lavičke tak nahradí Garetha Southgatea, ktorý sa vzdal funkcie po neúspešnom finále na tohtoročných ME v Nemecku, na ktorých jeho tím vyradil v osemfinále Slovákov (2:1 pp). Tuchel pôsobil naposledy v Bayerne Mníchov, no najväčší úspech dosiahol s Chelsea v sezóne 2020/21, keď vyhral s londýnskym tímom Ligu majstrov.

Prečítajte si aj

Panathinaikos dodrží zmluvu so zosnulým Baldockom a pomôže jeho rodine.Tragická smrť spoluhráča Šporara ich nenechala chladnými: Krásne gesto gréckeho klubu na pomoc rodine

Tuchel je tretím zahraničným trénerom v histórii anglického národného tímu po Švédovi Svenovi-Göranovi Erikssonovi (2001-2006) a Talianovi Fabiovi Capellovi (2007-2012). Jeho predchodca Southgate skončil na lavičke v júli a v prechodnom období viedol tím dočasne Lee Carsley. Tuchel bol bez angažmánu od mája – Bayern Mníchov skončil pod jeho vedením bez titulu prvýkrát po 12 rokoch.

Okrem Chelsea pôsobil v minulosti v Borussii Dortmund a Paríži Saint-Germain. S francúzskym mužstvom postúpil v roku 2020 do finále LM, ktoré je pre klub doposiaľ jediné v histórii. Na lavičke "Albiónu" sa pokúsi priviesť tím k prvému titulu na významnom podujatí od MS 1966.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články