window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovan je márny, Takáč žiari: Otázka času, kedy sa z neho stane reprezentačná jednotka, myslí si Čontofalský

BRATISLAVA - Slovan je márny, Takáč žiari! Otázka času, kedy sa z neho stane reprezentačná jednotka.
Druhý zľava hore brankár Slovana Dominik Takáč vyráža loptu.
Zdroj: TASR/AP - Bo Amstrup
Zdieľajte:

Slovan Bratislava podľa očakávania v hlavnej súťaži Ligy majstrov príliš vodu nemúti. Belasí prehrali aj vo svojom treťom vystúpení, na pôde španielskej Girony padli 0:2. Mohlo to byť aj vyšším rozdielom, nebyť skvelého brankára Dominika Takáča, ktorý v závere chytil pokutový kop.

Na strely na bránku vyhrala Girona jasne 7:2, Takáč predviedol päť zákrokov, z toho jeden bol pri spomínanej penalte Stuaniho v 88. minúte. Slovenský brankár, ktorý si cez víkend počas derby s Trnavou zažil peklo, ukázal obrovský pokoj, rozvahu a brankárske kvality. Vyslúžil si pochvalu fanúšikov aj expertov.

"Zápas si užil, stále bol pohotový. Osobne sa mi veľmi páči. Je len otázkou času, kedy sa z neho stane reprezentačná jednotka. To, čo predvádza, je neskutočné," pochválil Takáča bývalý slovenský brankár Kamil Čontofalský v televíznom štúdiu Nova Sport 6.

Vyzdvihol aj konkrétny počin Takáča, keď v 54. minúte parádnym zákrokom zmaril veľkú príležitosť domácich. Čontofalský to označil za zákrok zápasu. "Hlavička, ktorá išla úplne do šibenice. Perfektne sa presunul, i keď gólmani tam väčšinou chodia vzdialenejšou rukou, tak by sa tam on nedostal. Zvolil ľavačku, asi mu to je prirodzenejšie. Skvelá reakcia, výborný presun, fantastická dynamika."

Výkon Dominika Takáča, ktorý cez letné prestupové obdobie prišiel na Tehelné pole z konkurenčného Spartaka Trnava, vyzdvihol aj bývalý reprezentačný stredopoliar Marek Sapara, ktorý bol tiež spolukomentátorom počas zápasu na pôde Girony.

Prečítajte si aj

Brankár Slovana Dominik Takáč (druhý zľava) chytá pokutový kop, ktorý nepremenil Cristhian Stuani (vpravo) z Girony.VIDEO Takáč chytil penaltu a Slovan bojoval, ale nestačilo to: Belasý majster sa v Lige majstrov bodu opäť nedočkal

"Aj počas predkôl, aj v doterajších troch zápasoch skupinovej fázy vždy chytil niečo navyše. Pre mužstvo je to fantastické. Keď máte brankára, na ktorého sa môžete spoľahnúť, tak aj celej defenzívnej línii sa hrá oveľa lepšie," reagoval Sapara.

Spokojný bol s výkonom Takáča aj hlavný tréner belasých Vladimír Weiss st., ktorý jeho hru zhodnotil jasne a výstižne: "Ukázal sa bravúrne."

Slovan Bratislava je na samom chvoste tabuľky Ligy majstrov, z troch zápasov nezískal ani jeden bod, má skóre 1:11. Dominik Takáč však napriek tomu ukazuje na vrcholnej európskej scéne svoje obrovský kvality a jeho hodnota stúpa. Koncom decembra 2023 mal podľa špecializovaného portálu Transfermarkt hodnotu 500-tisíc eur, aktuálne je to už 2 milióny eur.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nova Sport 6

Diskusia

Podobné články