window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Oslava sa zmenila na tragédiu: Futbalistovi v rukách explodoval delobuch hodený divákom, prišiel o prsty

BRUSEL - Oslavy skončili tragicky.
Futbalista Fabio Schiafino prišiel po explózii delobuchu o prsty.
Zdroj: screenshot X/RuZa
Zdieľajte:

Fabio Schiafino, futbalista tímu KSCT Menen z belgickej provinčnej súťaže Division C 4, prišiel o prst a ďalšie dva má čiastočne amputované po tom, ako fanúšik hodil na ihrisko svetlicu pri oslavách po stretnutí proti tímu SK Zillebeke.

Oslava sa zmenila na nočnú moru

26-ročný futbalista, ktorý oslavoval nielen víťazstvo svojho tímu 4:0, ale aj svoje narodeniny, chytil svetlicu do ruky a chcel ju vyhodiť preč z ihriska, v tej chvíli ale vybuchla v jeho ruke. "Keď sa dym rozplynul, všimol som si, že časť mojich prstov je preč," reagoval Schiafino pre HLN.

Ako informuje VRT News, 26-ročný futbalista utrpel pri explózii vážne zranenia ruky a previezli ho na jednotku intenzívnej starostlivosti do nemocnice v Bruggách. "Hodená bola Cobra 6, ťažký pyrotechnický produkt so silou ručného granátu, ktorý je zakázaný," vysvetľoval Mathieu Verhoest, prezident miestneho tímu SK Zillebeke.

Prečítajte si aj

Raphinha a jeho gólové oslavy.VIDEO Zranenie Haraslína, nevídaná genialita Haalanda a debakel: Hrdina Barcelony v šlágri gigantov zostrelil Bayern

Pyrotechnika so silou ručného granátu

"Rozhodca odpískal a potom nejaký druh výbušniny bol hodený na ihrisko. Najskôr si všetci mysleli, že je to nejaký dymový granát, no neskôr vysvitlo, že to bola Cobra 6. Je to silný pyrotechnický produkt so silou ručného granátu, ktorý je v našej krajine zakázaný," vysvetľoval funkcionár provinčného klubu.

Polícia zadržala fanúšika, ktorý Cobru 6 na ihrisko hodil, bol to 21-ročný muž z Wevelgemu. Neskôr bol prepustený na slobodu. "Hlboko ľutujeme tento incident a dištancujeme sa od osoby, ktorá za to nesie zodpovednosť. Nie je známy nášmu klubu, ale bol identifikovaný. KSCT Menen podnikne právne kroky v tomto prípade prostredníctvom polície. Klub poskytne nevyhnutnú spoluprácu pri vyšetrovaní. Vyšetrovaniu, ktoré budú viesť ako polícia, tak aj Belgická futbalová federácia," uvádza sa v oficiálnom stanovisku tímu KSCT Menen, ktorého hráč utrpel vážne zranenia a následky si ponesie do konca svojho života.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: HLN, VRT News

Diskusia

Podobné články