window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Poslal ho hrať do púšte a prial mu smrť: Nechutný rasizmus po zápase Európskej ligy

FRANKFURT - Francúzsky futbalista Junior Dina Ebimbe z Eintrachtu Frankfurt sa stal terčom rasizmu po štvrtkovom stretnutí Európskej ligy proti RFS Riga (1:0).
Futbalista Frankfurtu Eric Junior Dina Ebimbe (26) bojuje o loptu v súboji s RFS Riga.
Futbalista Frankfurtu Eric Junior Dina Ebimbe (26) bojuje o loptu v súboji s RFS Riga. Zdroj: TASR/DPA - Uwe Anspach
Zdieľajte:

Dvadsaťtriročný stredopoliar zverejnil na svojej sociálnej sieti rasistické komentáre, ktoré následne zmazal.

Podľa denníka Bild neposlali správy fanúšikovia Eintrachtu, ale ľudia, ktorí si vsadili na tento duel online a očakávali vyššie víťazstvo Frankfurtu.

Prečítajte si aj

Marcus Rashford (vľavo) bojuje o loptu s Bartom van Roojom z Twente.Marcus Rashford v hľadáčiku jedného z európskych gigantov

"Opusti profesionálny futbal a choď hrať do púšte alebo do svojej africkej dediny. Dúfam, že dostaneš depresiu a zabiješ sa," napísal jeden z komentujúcich. Svojho hráča sa následne zastal aj tréner Dino Toppmöller: "Eintracht je veľmi otvorený rôznym kultúram a národom. Junior má našu plnú podporu. Spýtal som sa ho, ako sa dnes cíti a dal som mu jasne najavo, že s nami môže počítať."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články