window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najhviezdnejší nezamestnaný tréner: Tuchel čelí ťažkej voľbe medzi dvoma možnosťami

BERLÍN - Najväčšia hviezda medzi trénermi bez práce. Tuchel čelí náročnej voľbe medzi dvoma možnosťami.
Thomas Tuchel už ako tréner Bayernu Mníchov.
Zdroj: TASR/AP - Matthias Schrader
Zdieľajte:

Manchester United alebo reprezentácia Anglicka?

Nemec Thomas Tuchel je najväčšou hviezdou medzi trénermi aktuálne bez práce. Reputáciu mu nepokazil ani skorý koniec na lavičke Bayernu Mníchov. Najprv sa v médiách objavili fámy o tom, že Nemec prišiel o šatňu, hádal sa so skúsenými hráčmi, k tomu všetkému sa pridali zlé výsledky a prišlo radikálne rozhodnutie vedenia Bayernu o konci Tuchela. Oznámili, že tréner v lete odíde a situácia bola, zdá sa, pod kontrolou.

Bayernu sa účinkovanie v domácej Bundeslige vôbec nevydarilo, jednoznačne strácal na Leverkusen, ktorý získal titul bez jedinej prehry. Takéto príbehy sa ale stávajú raz za desaťročie. Takže priznajme si, tréner Tuchel mal v tomto prípade jednoducho aj poriadnu smolu. Svoje kvality ale ukázal v Lige majstrov, kde doviedol Bayern do semifinále. S rozbitou kabínou, konfliktmi s lídrami tímu, tlakom zo strany vedenia... Vypadol s Realom Madrid, neskorším celkovým víťazom podujatia. A ktovie, čo by sa udialo, keby Joselu neskóroval v nadstavenom čase druhého zápasu. Tuchelov tím bol pripravený na finále.

Úplne smiešne až absurdne vyznieva, že vedenie Bavorov v závere sezóny prehodnotilo svoje rozhodnutie a pokúsilo sa Tuchela udržať na lavičke. Obe strany dokonca rokovali o pokračovaní, no bezvýsledne. Tuchel opustil mníchovský klub a odvtedy čaká na atraktívne ponuky, aby sa rozhodol, kam bude smerovať.

Záchranná misia v Manchesteri United?

V Anglicku sú presvedčení, že Thomas Tuchel je jedným z hlavných kandidátov na nahradenie Erika ten Haga. Pod jeho vedením sú "červení diabli" doslova v troskách a trpezlivosť majiteľov a vedenia klubu je až zarážajúca. Zvesti o tom, že Tuchel by mohol nahradiť Holanďana na lavičke United, sa objavili už v lete.

Prečítajte si aj

Lobotka v súboji so Švédom Gyökeresom.Nedávno poriadne prehnal slovenskú obranu: Manchester City si vyhliadlo náhradu v prípade odchodu Haalanda

Nemecký tréner sa podľa Daily Mail stretol s majiteľom Manchesteru United v Monaku a diskutovali o potenciálnej spolupráci. Rozhovor mal skôr konzultačný charakter. Veď o nevyhnutnom odvolaní ten Haga sa v tom čase príliš nehovorilo.

Podľa Daily Mail však Tuchel vyjadril nepochopenie organizačnej štruktúry prestupov a povedal, že kvôli tomu nebude na Old Trafforde pracovať. V septembri a októbri, po nevydarenom vstupe United do sezóny, sa objavila nová vlna špekulácií. Zdá sa, že Manchester United sa rozhodol definitívne rozísť s Erikom ten Hagom, hľadá sa len vhodný nástupca.

Podľa novinára Christiana Falka je Thomas Tuchel hlavným kandidátom. Nemec je údajne pripravený zvážiť ponuku anglického klubu, ak ju dostane. A bude súhlasiť s určitými kompromismi. Ale zatiaľ pravdepodobne neprebehli žiadne konkrétne rozhovory na túto tému. Je však zaujímavé, že Tuchelova kandidatúra je už aktívne podporovaná v anglických médiách rôznymi osobnosťami. Napríklad bývalý brankár a legenda United Peter Schmeichel vyhlásil, že Tuchel je pre klub takmer ideálny kandidát. Podobným štýlom hovorilo aj niekoľko ďalších veteránov. Možno sa skutočne pripravuje stretnutie medzi vedením United a Tuchelom, len nie je jasné, kedy sa uskutoční.

Tuchel ako nový tréner Albionu?

Po novom trénerovi sa však neobzerá len Manchester United, ale aj anglická futbalová reprezentácia. Po tom, čo na lavičke skončil tréner Gareth Southgate, nahradil ho Lee Carsley, no dal jasne najavo, že len na dočasnej báze. Manchester United zvolil v prípade Tuchela vyčkávací prístup, no v anglických médiách sa objavujú správy o tom, že by mohol byť ich novým reprezentačným koučom.

Podľa portálu Welt obe strany už aktívne rokovali a niektorí zasvätení dodávajú, že Nemec má o túto prácu záujem. Hoci nikdy predtým neviedol žiadny národný tím. Ak bude Tuchel vymenovaný do Manchesteru United alebo reprezentácie Anglicka, bude to na prospech veci pre všetky zainteresované strany. Thomas Tuchel počas svojho pôsobenia v PSG a Chelsea ukázal, že je na jednej strane systémovým trénerom, ale na druhej strane aj kvalitným krízovým manažérom, schopným prinášať okamžité výsledky. A presne toto teraz obaja potrebujú. Navyše Tuchel sa výborne orientuje v anglickom futbale.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články