window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Českí fanúšikovia si spravili poriadnu hanbu: Provokácie v zápase s Albánskom, bitky a albánsky zväz rázne reaguje

PRAHA - Provokácie českých fanúšikov v zápase s Albánskom budú mať dohru.
Tomáš Souček a gólové oslavy futbalistov Česka.
Zdroj: TASR/AP - Czarek Sokolowski
Zdieľajte:

Česká futbalová reprezentácia na domácej pôde v Prahe zdolala po dvoch góloch Tomáša Chorého Albánsko 2:0 v stretnutí "béčka" v Lige národov. Fanúšikovia českého tímu si ale narobili poriadnu hanbu provokáciami mierenými proti Albánsku.

Fanúšikovia vyvesili na tribúny prevrátené albánske vlajky a mapu Srbska s Kosovom. Albánsky útočník Rubin Mirlind Daku upozornil rozhodcu na incident ešte v prvom polčase, no hru neprerušili. Počas prestávky boli transparenty odstránené. Neskôr sa medzi fanúšikmi strhla bitka, ktorú však včas zastavili.

Albánska futbalová federácia podá sťažnosť kvôli uvedenému incidentu na UEFA a provokácie českých fanúšikov tak budú mať pravdepodobne svoju dohru. Albánsky zväz vydal k incidentu oficiálne stanovisko, v ktorom konanie fanúšikov Česka ostro odsudzuje.

"Albánska futbalová federácia dôrazne odsudzuje hanebné činy, ku ktorým došlo počas dnešného zápasu proti Českej republike. Rasistické chorály a hanobenie albánskej vlajky sú na futbalovom ihrisku netolerovateľné a neprijateľné. Tento vážny čin predstavuje otvorený útok na hodnoty futbalu a rešpekt medzi národmi," píše sa v oficiálnom stanovisku na webe Albánskej futbalovej federácie.

Prečítajte si aj

Nórsky útočník Erling Haaland v drese City.Haaland sa rozhodol: Budúce leto chce odísť z Man City, má jasnú prioritu

"Albánska futbalová federácia dôrazne odsudzuje akúkoľvek formu rasizmu a urážok národných symbolov a pošle protestnú nótu UEFA požadujúcu okamžité disciplinárne konanie. AFL okamžite zareagovala na prestávku v prvom polčase a požiadala organizátorov, aby okamžite zasiahli proti akciám, aby sa vyhli radikalizácii akcií prerušenia hry," pokračuje albánsky zväz.

"Futbal je hra, ktorá spája všetky národy, podporuje rovnosť a rešpekt ku každému, bez ohľadu na národnosť alebo etnickú príslušnosť. Albánci ako súčasť veľkej futbalovej rodiny budú vždy brániť tieto hodnoty a nebudú tolerovať žiadnu formu rasizmu či nenávisti a prísne trestať každého, kto sa pokúsi zneuctiť krásu tohto športu," píše sa v oficiálnom stanovisku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články